19

Gaat dit boek belangrijker worden dan de Bijbel?

Video: spotgoedkoop, glashelder en drinkbaar boek zuivert een maand aan drinkwater met elke bladzijde

Na het goede nieuws over de Ocean Cleanup dinsdag is er opnieuw een positief bericht uit de wereld van schoner water. Een team van wetenschappers en ontwerpers heeft een toegankelijke en elegante manier gevonden om besmet water drinkbaar te maken met een bijzonder boek. Elke bladzijde in het boek is gedrenkt in anti-microbiële zilveren nanodeeltjes, die gebruikt kunnen worden als waterfilter. De filters werken zo goed dat 99,9 procent van de bacteriën uit het water worden gehaald.


Het ‘drinkbare’ boek, dat bedacht werd door Dokter Theresa Dankovich van de McGill universiteit in het Canadese Montreal en haar team, bevat naast 4 jaar aan waterfilters ook belangrijke voorlichting. Het boek – bedrukt met eetbare inkt – bevat instructies over het gebruik van het papier en hoe besmet water te vermijden.

Volgens de Verenigde Naties hebben 783 miljoen mensen geen toegang tot schoon water en sterven jaarlijks 6 tot 8 miljoen mensen aan de gevolgen van ziektes die via besmet water verspreid worden.

Geef een reactie

Laatste reacties (19)