7

Geen kogels maar humor als wapen tegen IS

Van 'Three Beheadings and a Funeral',  naar 'To kill a mocking Kurd' tot 'Beheading Private Ryan'

Terwijl Duitsland Koerdische vechters zal gaan bewapenen in Irak, wordt IS in de Arabische wereld ook op een andere manier neergehaald: met humor. Niets van de terroristische organisatie wordt heel gelaten in de vele shows, cartoons en op sociale media als Twitter. Met dit nieuws komt de Belgische website DMorgen.be.

Afgelopen augustus werd hashtag #ISISmovies onverwachts trending topic: beroemde filmtitels werden zo aangepast, dat ze verwezen naar de onthoofding van de Amerikaanse journalist James Foley of de manier waarop IS Irakese minderheden vermoordt. Denk dan aan ‘Three Beheadings and a Funeral’,  ‘To kill a mocking Kurd’ of ‘Beheading Private Ryan’?

Bij dergelijke humor is het te verwachten dat het bij sommigen tegen het zere been trapt, maar anderen verdedigen de satire juist. Het zou een manier zijn om het inboezemen van angst door IS af te zwakken.

Soms moet je spotten, klein maken. Soms is dat de grootste angst van je vijand”, twittert de Libisch-Amerikaanse schrijfster Hend Amry.

Een aantal voorbeelden van afbeeldingen die viraal zijn gegaan over het internet.

Bron: Demorgen.be – Valse baarden als wapen tegen IS-strijders

Geef een reactie

Laatste reacties (7)