37

Gesjeesde MIT-student start eigen universiteit

In plaats van zware schulden aan te gaan voor een onzekere toekomst, betalen studenten van The Make School een percentage van hun latere salaris

Het is een vaak gehoorde klacht van technische studenten: het curriculum loopt hopeloos achter op de praktijk. Zelfs de meest gerenommeerde technische universiteit van de Verenigde Staten, MIT (Massachusetts Institute of Technology) heeft hier last van, constateert Jeremy Rossmann en daarom stopte hij met zijn opleiding. Samen met Ashu Desai richtte hij vervolgens The Make School op. Een alternatieve universiteit voor ondernemers en ontwikkelaars.Zi


Rossmann:

Onze kernfilosofie is dat als je twee jaar op rij hetzelfde doceert, dat je fout zit omdat informatica als wetenschap en software-ontwikkeling als vakgebied zich zo ontzettend snel ontwikkelen.

Het meest innovatieve het nieuwe onderwijsinstituut is misschien wel het collegegeld, dat pas achteraf betaald hoeft te worden en alleen als je erin slaagt om een baan te vinden. Buiten de technische vakken worden studenten ook begeleid op het gebeid van voeding, gezondheid, schrijven en beweging. Rossmann voegt daaraan toe:

En dan nog wat meer algemene levensvaardigheden: communicatie, empathie, begrip van de geschiedenis van de techniek en een groot stuk over ethiek. Uber en Airbnb, wat vinden we daarvan? Is het geoorloofd om op die manier een bedrijf te starten? Zijn de wetten ouderwets? Hoe werken die zaken eigenlijk achter de schermen?”

The Make School ging in september 2015 van start met een klas van 30 fulltime studenten. Rossmann verwacht dat de meeste van hen het goed zullen doen op de banenmarkt, aangezien recruiters van miljoenenbedrijven als LinkedIn and Lyft staan te trappelen om te mogen komen recruiten.

Geef een reactie

Laatste reacties (37)