5

Ghost hills: auto’s die een heuvel op lijken te rollen

Hoe een auto een heuvel op lijkt te rollen ...  Deze heuvels vind je wereldwijd ... Oordeel zelf

Grote kans dat je er nog nooit van gehoord hebt: Een gravitatieheuvel of magnetische heuvel. Deze heuvels zijn beter bekend onder de naam ‘Ghost hill’. Bij een magnetische heuvel lijkt het alsof een neergaande weg naar boven gaat. Het is een wetenschappelijk verklaard fenomeen, dus wat je straks gaat zien is optisch bedrog.


Het bovenstaande filmpje is opgenomen in Pittsburgh Pennsylvania (VS). Het lijkt alsof de zwartekrachtwetten niet meer van toepassing zijn. Sommigen denken zelfs dat er bovennatuurlijke krachten met deze auto’s spelen.Oordeel zelf!

Lewisberry’s Gravity Hill
Dit filmpje (welke helaas niet ingesloten kan worden op deze pagina wegens auteursrechten maar wel via deze link te bekijken is) laat een verslaggever zien die met omwonenden praat over hoe het is om in de omgeving van een magnetische heuvel te wonen. En ze laat daarbij indrukwekkende beelden zien. 

SYLMAR, Californië.
Een plek waar men niet graag is, blijkt uit berichten op reisblogs. Maar het is wel een plek waar je getuige kunt zijn van bizarre beelden. Tip: scroll naar 6’18 m/s.

Valley of the Spirits – (Waadi-E-Jin) Medina, Saoedi Arabië
Deze vallei bevindt zich in Saoedi-Arabië en heeft in deze regio veel losgemaakt. Medina heeft namelijk een bijzondere positie in de bedevaart van moslims. Maar de bijnaam van de vallei zegt genoeg over hoe mensen erover denken: Valley of the Jinn

CC-Foto: Wikimedia Commons Roo72

Geef een reactie

Laatste reacties (5)