2

Dit is hoe je goedkoop de wereld rondreist met behulp van Tinder

Het welbekende couchsurfen, waarbij mensen de wereld over reizen en bij elkaar op de bank overnachten, heeft er een variant bij: Tindersurfen. Anthony Botta, een 25-jarige Belg, reisde enkele maanden door heel Europa waarbij hij steeds verbleef bij vrouwen die hij via de populaire dating-app heeft ontmoet.

Tot dusverre reisde Botta behalve door België, door Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Tsjechië en Polen en maakte daarbij gebruik van 21 verschillende logeeradressen. Een ideale manier om op een beperkt budget te reizen, maar dat was niet Botta’s achterliggende gedachte:

Geld besparen was natuurlijk wel mooi meegenomen, maar het gaat mij meer om het ontmoeten van nieuwe mensen, andere culturen, en plaatsen ontdekken waar ik nooit eerder geweest ben. Ik hou ervan om uit mijn comfortzone te stappen en Tindersurfen heeft daar zeker weten voor gezorgd.

Hoe het werkt: zodra Botta in een nieuwe stad aankomt, stelt hij zijn locatie op de app in. Vervolgens is het een kwestie van swipen (rechts voor ja, links voor nee) en hopen dat hij een “match” heeft die hem vervolgens ook nog eens wil laten overnachten. Daarover zegt hij:

Ik ben niet heel kieskeurig, want uiteindelijk gaat het me alleen om een plek om te overnachten.

Daarbij is het volgens Botta van belang om niet al te veel tijd te verspillen aan koetjes en kalfjes. Zelf zegt hij gewoon tegen elke match: ‘Jij bent mijn eerste in deze stad’, waarna hij een link deelt naar zijn YouTube-kanaal waar hij de filmpjes van zijn omzwervingen deelt. Daarna vraagt hij direct of hij mag blijven slapen.

Het meest voorkomende antwoord daarop is: ‘Wat leuk, maar nee, bedankt. Succes met je reis.’ Verder leverde het hem boze opmerkingen, scheldpartijen of gewoon opheffen van de match op. Maar ook waren er vrouwen die hem al uitnodigden nog voor er goed en wel sprake was van een gesprek. ‘Soms was het de bedoeling dat ik één nachtje bleef, maar werden dat er uiteindelijk vijf.’ Botta zegt ook dat het lang niet altijd tot seks leidt: ‘Soms wel, soms niet. Als er niks gebeurt slaap ik met alle liefde gewoon op de bank.’

Ook de woningen verschillen sterk van elkaar: van een huisje zo klein dat de bewoonster haar afwas onder de douche deed ‘waarbij het water niet wegliep omdat er een grote kluwen haar in de weg zat’, tot een landhuis met zwembad, sauna en privé sportschool.

Botta geeft toe dat het natuurlijk ideaal is om iemand te vinden tot wie hij zich ook aangetrokken voelt. Dat lukt niet elke keer, zegt hij. Een enkele keer zag hij zich gedwongen gewoon iedereen naar rechts te swipen, in de hoop dat er íemand zou zijn die hetzelfde bij hem had gedaan. In één stad moest hij het opgeven: ‘In Wenen kon ik helemaal niemand vinden. Toen ben ik maar doorgereisd naar Bratislava.’

Inmiddels is hij weer thuis in Brussel, waar hij alweer plannen maakt voor een volgende reis, dit keer naar de Verenigde Staten of Nieuw-Zeeland. Hij raadt vrouwen overigens af om op dezelfde manier te gaan reizen: ‘Tinder zit vol met vieze kerels die je direct bestoken met dick pics.’

Bron: The Independent

Geef een reactie

Laatste reacties (2)