2

Google-topman maakt recordsprong vanuit de ruimte

Skydive sprong van 41 kilometer boven de aarde … Voormalig record van Felix Baumgartner verbroken

De 57-jarige Google-topman Alan Eustace heeft een nieuwe skydiverecord gevestigd. Hangend aan een heliumballon maakt hij vanaf een hoogte van 41 kilometer boven de aarde de sprong van zijn leven. Daarmee verbrak hij het eerder gevestigde record van de Oostenrijker Felix Baumgartner in 2012.


Eustace, de vice-president van Google werkte met een team een aantal jaar in het geheim aan zijn sprong. Zijn ervaring als skydiver en voormalig piloot kwam daarbij goed van pas. Een heliumballon bracht hem naar de start in de stratosfeer, de rand van de aarde met de ruimte. Net als Baumgartner droeg hij een ruimtepak met helm, maar zijn vlucht omhoog legde hij af zonder capsule.

Na een sprong van 15 minuten raakte hij met zijn voeten de grond in de woestijn van de Amerikaanse staat New Mexico. ‘Het was geweldig’, vertelt de Google-topman aan The New York Times. ‘Ik kon de duisternis van de ruimte zien, en verschillende lagen atmosfeer, dat had ik nog nooit gezien.’ De sprong maakt deel uit van een project van Paragon Space Development dat commerciële vluchten wil maken naar de stratosfeer.
The New York Times: Parachutist’s Record Fall: Over 25 Miles in 15 Minutes

Geef een reactie

Laatste reacties (2)