35

Groningen zet zichzelf voor gek met infantiele tips

'Wij Groningen' is bedoeld om zelfredzaamheid te bevorderen

De participatiemaatschappij die premier Rutte voor ogen staat komt er nogal eens op neer dat je het gewoon zelf mag uitzoeken. De gemeente Groningen heeft een website gemaakt om burgers daar bij te helpen. Of althans die inwoners die onder een steen leven.

De website meldt:

Ons dagelijks leven: school, opvoeding, werk, zorgen voor anderen, leuke dingen doen. De meeste mensen regelen dat zelf. Toch heeft iedereen wel eens ondersteuning nodig. Deze website geeft u informatie en advies over zorg en ondersteuning in de gemeente Groningen. Gebundeld onder de naam ‘WIJ Groningen’.

Daaronder zijn de tips te vinden. Zoals deze in de sectie koken:

Soep
Soep uit zak of blik is makkelijk klaar te maken. U hoeft het alleen maar op te warmen.

Of op het gebied van schoonmaken:

Als u een kruimeldief heeft, hoeft u waarschijnlijk wat minder vaak de stofzuiger te pakken.

Of op het gebied van seks:

Glijmiddel
Wordt uw vagina niet vochtig genoeg, dan kunt u bij de drogist een glijmiddel kopen.

Politici zijn verre van gelukkig met de site, meldt RTV Noord:

Inge Jongman van de ChristenUnie noemt de tips ‘truttig’. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk gaat verder en noemt de site ‘ontzettend denigrerend’ en ‘een belediging voor de mensen die om hulp vragen’. ‘Niemand zit op deze tips te wachten. Ik vind het echt schofferend dat de gemeente met dit soort tips komt aanzetten om vervolgens te bezuinigen op de thuiszorg’, aldus Dijk.

De SP eist dat de site zo snel mogelijk uit de lucht wordt gehaald. Wethouder Schroor daarentegen noemt de site “in de kern een hartstikke goeie site.” Hij wijst er op dat Heerlen, waar de SP in het bestuur zit, ook een dergelijke site bestaat. 

Op Twitter is ondertussen een trend ontstaan om de van zorgaanbieders afkomstige tips satirisch aan te vullen: #GroningseTips

cc-foto: Gallery 400

Geef een reactie

Laatste reacties (35)