Laatste update 15:44
5

Groot, lui en winderig: dit is de lelijkste hond ter wereld

Ze is groot, lui, laat voortdurend scheten en is foeilelijk. Zo lelijk dat ze zichzelf de nieuwe wereldkampioen mag noemen. Op het jaarlijkse kampioenschap voor de lelijkste hond ter wereld in Californië ging de 3-jarige en bijna 60 kilo wegende Napolitaanse Mastiff Martha er met de hoofdprijs vandoor.

Martha was direct vanaf het begin al torenhoog favoriet in de wedstrijd die normaliter gedomineerd wordt door kleine, oude, haarloze en blinde hondjes die het niet voor elkaar krijgen hun tong binnen te houden. Het publiek was weg van Martha die, wanneer ze zichzelf eigenlijk van haar beste kant moest laten zien, op haar zij neerplofte op het podium en daar gewoon bleef liggen.

Martha’s baasje, Shirley Zindler, haalde het logge dier op uit het Dogwood asiel voor geredde dieren, waar Martha zwaar verwaarloosd door een eerdere eigenaar was binnengebracht. De hond was bijna blind en had meerdere operaties nodig om haar zicht weer terug te krijgen.

Hond en baasje houden ook nog wat over aan de twijfelachtige uitverkiezing: een cheque van 1500 dollar én een geheel verzorgde reis naar New York City.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)