Laatste update 14:06
71

Halina Reijn maakt het domste in mensen los

Steractrice Halina Reijn schrijft maandag in haar column in het AD over hoe ze ernaar uitkijkt op vakantie te gaan. Ze gaat als BN’er ver weg van Nederland, naar de hak van Italië want in dat afgelegen deel van het vakantieland komen Nederlanders niet, zo heeft ze vernomen. Die blijven immers hangen in Toscane. In het zuidelijke puntje kan Reijn even ontspannen zonder een openbare attractie zijn. Want daar zijn geen opdringerige Nederlanders die steeds naar haar staren, die zich bemoeien met wie – of met wie niet – ze op vakantie gaat. “Ga je nou weer alleen op vakantie?” had een man haar op het vliegveld nog gevraagd, waarop zij nee antwoordde. “Gelukkig, ik begon al medelijden met je te krijgen”, voegde hij eraan toe.

BN’er zijn betekent in de praktijk dat Jan en Alleman recht meent te hebben op alle informatie over je leven en daar liefst ook nog een mening over geeft. Men staart en geeft ongevraagd advies, zo beklaagt Reijn zich in haar met ironie doorspekte column, waarin ze voorbijgangers omschrijft als ‘zeekoeien’ en tegelijkertijd belooft zichzelf in Italië te zullen volvreten.

Begrijpend lezen, ironie en Twitter, het blijft een lastige combinatie dus reden genoeg voor de verzamelde schermstaarders om compleet leeg te lopen.

Een bloemlezing:


Halina Reijn maakte onlangs de documentaire OK-vrouw, waarin ze openhartig vertelt dat ze ongewenst kinderloos is. Een verdrietige constatering omdat ze graag een gezin zou willen. In de documentaire gaat ze opzoek naar antwoorden op de vraag of een vrouw pas compleet is als ze een gezin heeft en reageert ze op het onbegrip waar ze mee geconfronteerd wordt wanneer ze vertelt dat ze graag een gezin zou willen. Ze heeft immers alles: is mooi, slim, heeft een glansrijke carrière en veel vrienden.

Update 14.00

Na publicatie op Joop heeft La Reijn nu zelf ook gereageerd op alle ontstane commotie:


 

De OK-vrouw met Halina Reijn: Ongewenst Kinderloos

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (71)