6

Het geluid van een kogelregen overstemd door scheten

Wapenactivisten organiseren nep-mass shooting bij Universiteit van Texas, worden weggeblazen door flatuleuze tegendemonstratie

Demonstreren kun je leren en hoe ludieker hoe beter, maar soms gaan dingen gewoon te ver. Zo ook in Austin, Texas afgelopen week.


Bijna dagelijks vindt er ergens in Amerika een mass shooting plaats op een school of universiteit. Door de macht van de schatrijke wapenlobby is het nog altijd niet gelukt om het wapenbezit enigzins aan banden te leggen. Sommige staten nemen zelfs wetten aan die het makkelijker maken om wapens te verkrijgen en in het openbaar bij je te dragen. Zo ook Texas, waar het vanaf volgend jaar mogelijk wordt voor studenten en docenten om wapens mee de klas in te nemen.

Voorstanders van de nieuwe wet het stijlvolle idee om een nep-‘mass shooting’ te organiseren in de buurt van de campus van de Universiteit van Texas, waar Charles Whitman bij een mass shooting in 1966 nog 14 mensen doodschoot. Het protest kwam echter totaal niet uit de verf, omdat een veel grotere groep tegendemonstranten gewapend met ‘fart guns’ (zie bovenstaande video) het protest overstemde. Blijkbaar zijn die onderbuikgassen toch nog ergens goed voor.

Afbeelding: screenshot YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (6)