23

Hier moet u niets achter zoeken…

Wie deze poster ziet, denkt 'waar is Zwarte Piet?' ... Kalm blijven, niets aan de hand

Aan de gevel van het NTR-gebouw op het Mediapark in Hilversum hangt sinds vandaag een groot, in het oog springend spandoek met Sinterklaas. De beeltenis van de kindervriend is voorzien van de algemene slogan van de NTR: ‘speciaal voor iedereen’.

Sint voor iedereen, op gevel van NTRIs hier sprake van een subtiel commentaar? Staat Sint er in z’n eentje omdat alleen hij er voor iedereen is nu duidelijk wordt dat een deel van de Nederlanders het gezelschap van zijn knecht niet op prijs stelt? Of zag de NTR zich voor een dilemma gesteld? Want ook al verdedigde NTR-directeur het omstreden verschijnsel ‘Zwarte Piet’ alsof critici van de knecht spoken zien, de combinatie van Piet met de leuze ‘speciaal voor iedereen’ zou uitpakken als een marketingramp.

Niets van dit alles, verzekert een medewerker van de NTR desgevraagd. “Het doek is al maanden geleden besteld toen de discussie helemaal nog niet speelde. En het is alleen Sint omdat we een mooie foto van hem hadden.” Van discussie over de onverenigbaarheid van Piet met de slogan zou geen sprake geweest zijn.

Het doek wordt verder nergens gebruikt en blijft hangen tot en met 5 december.

Geef een reactie

Laatste reacties (23)