Laatste update 14:09
6

Hoe drie vrouwen een verkrachting voorkwamen en wat ze ons willen leren

In de Californische stad Santa Monica hebben drie vrouwen hoogstwaarschijnlijk een verkrachting weten te voorkomen. De drie waren vorige week donderdag in een restaurant toen ze aan een ander tafeltje een man iets in het drankje van zijn vrouwelijke gezelschap zagen doen, toen zij even naar het toilet was.

De vrouwen wisten het slachtoffer op tijd te waarschuwen en de politie in te schakelen, waarna de man kon worden aangehouden. Zijn borgtocht is inmiddels vastgesteld op één miljoen dollar. De drie vrouwen hebben het verhaal van hun reddingsactie op Facebook gezet, waar het inmiddels honderdduizenden keren is gedeeld.

‘Raad eens wie er een verkrachting hebben gestopt?! Deze meiden!’ schrijven de vrouwen, die er een foto bij hebben geplaatst waarop ze als Charlie’s Angels poseren.

13307300_10210244674420116_3507865734489106654_n

Ok, dus we zijn nog steeds aan het bijkomen van wat er gebeurd is, maar we willen het verhaal vertellen. En het lijkt misschien alsof we met de foto de gebeurtenis willen bagatelliseren, maar die is alleen omdat we weten dat FB foto’s bovenaan plaatst en we jullie aandacht wilden. Dit is geen grap.
Monica, Marla en ik zaten in het Fairmont voor hun heerlijke happy hour. Ik was ergens over aan het kletsen toen ik Monica vreemd naar iets zag staren. Na een paar seconden zei ze: ‘Die vent gooit gewoon iets in haar drankje’.
Ze deelden een fles wijn. Het leek op een tweede of derde afspraakje. Na een paar keer ‘oh god, wat gaan we doen’ gezegd te hebben, ben ik opgestaan om haar in de toiletten te zoeken en het haar te vertellen. Haar te waarschuwen. Om tegen haar te zeggen dat ze weg moest gaan en die engerd achter te laten. Laat hem het maar opdrinken.
Nadat ik een tijdje onhandig bij de wastafels had gewacht tot ze klaar was, liep ik op haar af en zei: ‘Hé! Um, dit is een beetje raar, maar, uh, we zagen dat die man net iets in je drankje deed.’ Ze reageerde geschokt. Verdoofd. ‘Hoe goed ken je die kerel?’ vroeg ik. Ik had verwacht dat ze zou zeggen ‘we hebben elkaar net ontmoet’, maar in plaats daarvan zei ze: ‘Hij is een van mijn beste vrienden.’
Shit. Ja. Een van haar beste vrienden. Ze kenden elkaar al anderhalf jaar. Ze werkten samen.

De vrouw bleef nog even met het slachtoffer praten, maar die wilde uiteindelijk toch weer terug naar haar tafel. De andere vrouwen hadden ondertussen de manager laten weten wat er was gebeurd, die op zijn beurt de beveiliging inseinde.

De manager liep vrijwel direct naar hun tafeltje en liet de vrouw water bestellen. Daarna heeft ze nog 40 minuten tegenover “een van haar beste vrienden” gezeten in de wetenschap dat hij probeerde te drogeren. Marla zag dat hij haar een aantal keer probeerde over te halen haar glas wijn leeg te drinken. Ze deed of er niets aan de hand was. Ze leek vooral geschokt.
Uiteindelijk waren ze klaar met eten, maar ze kregen hun rekening niet meteen. ‘De computer heeft een storing,’ zei de ober steeds. Toen kwam de politie binnen. ‘Je moet meekomen,’ zeiden ze tegen hem. Hij protesteerde niet. Vraag niet waarom, maar hij leek totaal niet verrast. Het hoofd van de beveiliging kwam naar ons toe en vertelde dat hij na ons verhaal de camerabeelden heeft bekeken. Ze hadden alles op beeld staan. Ze hadden bewijs dat hij de vrouw had willen drogeren. Het glas werd meegenomen als bewijs, wij moesten nog blijven om een verklaring af te leggen.
Na afloop vroegen we de vrouw of ze een lift naar huis wilde. ‘Mijn auto staat bij hem,’ zei ze. ‘We hadden daar afgesproken.’ Allemaal onderdeel van zijn plan. Ze was nog steeds in shock. Maar dat was niet alles. Vanaf elke tafel om ons heen kwamen mensen ons bedanken voor het ingrijpen. ‘Het gebeurde ook met mijn zus.’ ‘Het is gebeurd met mijn kamergenoot.’ ‘Het is mij ook overkomen.’
Wij bleven de manager bedanken dat hij actie had ondernomen. We weten heel goed hoeveel mensen ons niet serieus zouden hebben genomen. Niks zouden doen. Zouden zeggen dat ze niks konden doen. Dus dank jullie wel, het hele restaurant, dat jullie hebben voorkomen dat deze man iemand iets aan zou doen. En bijvoorbaat dank aan een ieder die dit leest en deelt en elkaar helpt herinneren dat ja, je MOET er iets van zeggen. Ook als dat raar, vreemd of onzeker voelt. Weet dat je IETS hebt gedaan. En dat het heeft geholpen.

Lees hieronder het hele verslag:

Geef een reactie

Laatste reacties (6)