Laatste update 09:46
42

Israëlische moslims, joden en christenen zingen samen Bob Marley

Aan het eind van de ramadan, inmiddels zo’n drie weken geleden, kwam in Jeruzalem een grote groep joden, moslims en christenen samen in de Toren van David, om samen ‘One Love’ te zingen, de iconische hit van Bob Marley. Een samenzang als teken van hoop. Dit weekend verscheen de officiële videoclip.

Het geheel was georganiseerd en geregisseerd door Koolulam, een Israëlisch sociaal muziekcollectief dat door middel van muziek de verschillende bevolkingsgroepen van het land samen te brengen. Op 14 juni kwamen waren ook leiders uit de joodse, christelijke en moslim-gemeenschappen aanwezig om te laten zien dat religie ook een brug kan zijn naar liefde, tolerantie en compassie. De 800 kaartjes voor het evenement waren binnen zes minuten uitverkocht.

Het evenement werd gehouden ter ere van het bezoek van Kyai Haji Yahya Cholil Staquf aan Jeruzalem, de secretaris-generaal van ’s werelds grootste moslimorganisatie Nahdlatul Ulama, gevestigd in Indonesië. De organisatie telt wereldwijd zestig miljoen leden. Om middernacht, omringd door de historische bouwwerken in de oude stad van Jeruzalem, studeerden de honderden aanwezigen de arrangementen in van One Love, gezongen in drie talen.

‘Dit soort evenementen is de essentie van Koolulam, wij willen mensen inspireren met behulp van muziek, ongeacht ras, religie of sekse,’ zeiden Koolulam-oprichters Ben Yaffet, Michal Shahaf en Or Taicher. ‘Dit evenement is gewijd aan een lied voor hoop: hoop op gelijkheid, empathie en vriendschap tussen verschillende groepen.’

In februari van dit jaar organiseerde Koolulam al een soortgelijke actie. Toen brachten ze een groep van 3000 joden en moslims bij elkaar om gezamenlijk het nummer ‘One Day’ van de Joodse zanger Matisyahu te zingen.

Geef een reactie

Laatste reacties (42)