8

IJzersterke peptalk van ‘lelijkste vrouw ter wereld’

Nadat de gehandicapte Lizzy Velasquez op Youtube de 'lelijkste vrouw van de wereld' werd genoemd besloot ze terug te slaan. En hoe!

Lizzy Velasquez heeft een extreem zeldzame handicap: ze kan niet aankomen. Wat ze ook eet, er komt al haar hele leven al geen grammetje bij. Voor veel vrouwen klinkt dat misschien als een droom, maar het is alles behalve dat. Lizzy is 24 jaar en weegt ongeveer 31 kilo. Ze ziet er angstaanjagend dun uit. Daarbij is ze ook nog blind aan één oog.


Op een dag zette iemand een filmpje van haar op Youtube met de titel ‘dit is de lelijkste vrouw van de wereld.’ Meer dan vier miljoen mensen keken het filmpje en in de comments werden de verschrikkelijkste dingen over haar gezegd. Dat ze zichzelf beter door haar hoofd kon schieten bijvoorbeeld, want dan zouden we allemaal beter af zijn.

Lizzy probeerde het filmpje van Youtube te laten halen, maar zonder succes. En toen besloot ze iets wat haar leven veranderde. Ze besloot al haar frustratie en woede om te zetten in positieve kracht en voor eens en altijd wat van haar leven te maken. Ze studeerde af, schreef een boek, en nog een boek en inmiddels is haar derde boek in de maak.

Maar zo moeilijk als internet het haar eerst maakte, zoveel kracht put ze erna uit. “Ik besloot een motivatie spreker te worden, maar had geen idee hoe dat moest. Dus tikte ik in bij Google: ‘hoe wordt je motivatiespreker’.” Dat is haar gelukt, getuige de vele voordrachten die ze geeft zoals deze TedX speech.

Ze mag dan wel zorgwekkend dun zijn, ze heeft een dikke huid en een onvermoeibare kracht de wereld te laten zien hoe de schouders eronder zet. En ze houdt iedereen een spiegel voor met de vraag wat ons werkelijk definieert. Is het ons uiterlijk? Of zijn het andere dingen die ons maken wie we zijn?

De vraag stellen is hem beantwoorden.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)