82

‘Ik heb niets tegen het land Islam’

Ultra-nationalistische islamofobe kandidaat ontspoort volledig tijdens tv-interview

Stephanie Banister wil tijdens de komende verkiezingen in Australië kandidaat staan voor de One Nation Party, een ultra-nationalistische partij die in de jaren tachtig wereldnieuws werd wegens onverwacht succes. Sindsdien floreert de partij wat minder en met kandidaten als Banister wordt het misschien moeilijk dat te veranderen.


Van Wilders en zijn kornuiten, die ideologisch dicht bij One Nation staan, zijn we wel wat gewend als het gaat om merkwaardige beweringen over de islam maar Banister weet dat met gemak te overtreffen. Tijdens een kort interview zegt ze dat ze niets heeft tegen de islam ‘als land’, haalt ze de tegenovergestelde begrippen halal en haram door elkaar en beweert ze dat joden in Jezus geloven. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Bovendien blijkt ze niet te weten wie haar tegenkandidaten zijn.

Het is nog de vraag of Banister mee kan doen omdat ze mogelijk voor de rechter moet verschijnen wegens vandalisme. Ze is opgepakt omdat ze stickers plakte op Nestlé producten met de tekst ‘Pas op! Halal voedsel financiert terroristen!’. Die stickers zijn een campagne van een andere One Nation kandidaat. Veroordeelden mogen in Australië geen kandidaat zijn. 

Geef een reactie

Laatste reacties (82)