Laatste update 20:25
18

IKEA haalt Hitler-kind van de muur na klachten

Een Britse winkel van de Zweedse meubelgigant IKEA heeft een foto uit het filiaal verwijderd na klachten. De jongen die te zien is op de foto zou Adolf Hitler nadoen.

De foto, opgehangen op de slaapkamerafdeling van IKEA in Cardiff, toont een jonge jongen die zijn vinger op zijn bovenlip legt. Reden voor een klant om zich bij het Twitter-account van de IKEA-klantendienst te beklagen over de Hitler-imitatie van het kind: ‘Ik zag dit in een slaapkamer in jullie winkel in Cardiff gisteren. Nogal ongepast, niet?

De tweet zorgde ervoor dat meer mensen hun beklag deden over de foto, waarna internationale media het verhaal oppikten. Uiteindelijk besloot IKEA gehoor te geven aan de klachten en de foto te verwijderen. In een reactie liet de winkelmanager weten: ‘We kunnen bevestigen dat een van de foto’s aan onze muren voor ophef heeft gezorgd bij sommige klanten. We gebruiken vaak foto’s om gezinssituaties uit te beelden, deze foto hebben we direct verwijderd zodra we de klachten ontvingen. We bieden onze excuses aan voor het ongemak die foto kan hebben bezorgd.’

Niet iedereen was het eens met de klacht over de foto. Komiek Ricky Gervais vond de klacht absurd en stak er op twitter de draak mee.

Bron: Mashable

Geef een reactie

Laatste reacties (18)