278

Imam maakt gehakt van extremisten

Het type prediker dat je niet te zien krijgt in late night talkshows

Extremisten hebben de islam min of meer gekaapt. Dat zei de in Gaza geboren Oostenrijkse imam Adnan Ibrahim in een vrijdagpreek die hij eind mei gaf na de afschuwelijke moord op de Britse soldaat Lee Rigby door twee moslimfanatici. Zijn woorden zijn nu in het Nederlands vertaald.


Bij Joop doen we niet aan theologische discussies maar omdat het geluid van Ibrahim weinig aan bod komt in de media maken we voor deze vrijdagpreek een uitzondering. Adnan Ibrahim is geboren in 1966 in een van de kampen in de Gazastrook, Palestina. Sinds begin jaren ’90 woont hij in Wenen waar hij volgens Reuters een van de populairste imams is. Op Twitter heeft hij meer dan 100.000 volgers. Zijn ideeën staan haaks op de woorden van haatpredikers die gemakkelijk veel media-aandacht krijgen.

Ibrahim wil overigens niets weten van een ‘gematigde’ of ‘Europese’ islam want met de religie zelf is niets mis stelt hij. Volgens hem shoppen de extremisten selectief in de koran en maken ze er een geloof van dat strijdig is met de eigen beginselen. “Ze zorgen er voor dat moslims elkaar gaan haten en dat moslims gehaat worden door de hele wereld.”

Geef een reactie

Laatste reacties (278)