56

Imams in paniek: moslims willen van honden houden

'Ik Wil Een Hond Aanraken'-event groot succes in Maleisië ... Islamitische raad woest: 'we zijn misleid'

Moslims mogen geen honden aanraken. Dat is althans de opvatting van islamitische predikers die willen dat gelovigen zich houden aan middeleeuwse regels. Daar tegenover staan moslims die honden leuke, lieve en gezellige dieren vinden waar je goed mee kunt knuffelen. Die laatste groep organiseerde in Maleisië een ontmoeting waarbij nieuwsgierigen honden konden aanraken.


De organisator, Syed Azmi Alhabshi, die zelf moslim is, wil honden verlossen van het stigma dat ze steevast krijgen opgelegd door islamitische geestelijken. De geloofswetten, ooit in een andere wereld ingesteld omdat honden ziektes overbrachten, doen geen recht aan de huidige kennis van zaken en omstandigheden. Syed Azmi Alhabshi wil dat mensen hun angst voor honden overwinnen en meer compassie met dieren krijgen. En wat is dan een beter middel dan knuffelen?

De actie in Kuala Lumpur trok zo’n 1500 belangstellenden en kreeg veel positieve reacties. Het multi-etnische Maleisië, waar moslims de meerderheid vormen, kent in vergelijking met andere islamtische landen geen heel strenge religieuze wetgeving maar fanatieke gelovigen proberen daar verandering in te brengen en hun wil aan anderen op te leggen.

De Islamitische Raad is zich een hoedje geschrokken van het evenement. De geestelijken hadden ingestemd met het festijn omdat ze dachten dat de aanwezigen uitleg zouden krijgen in strikte islamitische omgang met de kwispelende viervoeters. De raad heeft een onderzoek aangekondigd.

Geef een reactie

Laatste reacties (56)