Laatste update 12:37
17

India plant 66 miljoen bomen … in slechts 12 uur tijd

In India zijn afgelopen zondag 66 miljoen bomen geplant in nog geen 12 uur tijd. Het enorme aantal bomen, een wereldrecord, werd in de grond gestopt door zo’n anderhalf miljoen vrijwilligers in de centraal gelegen deelstaat Madhya Pradesh.

In het klimaatakkoord van Parijs heeft India toegezegd voor het jaar 2030 het aantal bossen te hebben uitgebreid met minstens 95 miljoen hectare. Het wereldrecord van zondag verbrijzelde het record van vorig jaar, ook uit India. Toen plantten vrijwilligers in slechts één dag tijd ruim 50 miljoen bomen in Uttar Pradesh.

India is op het moment de twee-na-grootste vervuiler als het gaat om CO2-uitstoot, na China en de Verenigde Staten. Nadat vorige maand Donald Trump liet weten niet van plan te zijn de afspraken van Parijs na te leven, herhaalde de Indiase premier Narenda Modi nog maar eens dat India dat wél is. Na de boomplantactie van afgelopen zondag zei Modi op twitter: ‘Met het planten van bomen dienen we niet alleen Madhya Pradesh, maar de hele wereld.’

Foto: CMO Madhya Pradesh

Geef een reactie

Laatste reacties (17)