Laatste update 21:57
14

Influencers halen #ikdoenietmeermee-oproep weer offline

Famke Louise heeft haar video tegen het coronabeleid verwijderd. “Ik sta niet meer achter de boodschap”, schrijft ze op Instagram. “Ik ga even een stap achteruit doen, reflecteren en op zoek naar een bijzonder, inspirerend iemand die gespecialiseerd is in pandemieën om mij te educaten over deze situatie. Ik hoop dat jullie mij de ruimte gunnen te kunnen groeien. Ik wil mijn excuses aanbieden aan allen die zich gekwetst of verward hebben gevoeld en beloof beter mijn best te doen.”

View this post on Instagram

Nadat ik het filmpje met de # maandag gepost had, ben ik de ochtend daarop overladen met telefoontjes. De mainstream media koos mij als potentieel aanspreekpunt en daar bovenop kwam ook een breuk met mijn management die vorige week plaatsvond. Al met al, niet mijn beste dag. Dit alles heeft geleid tot het feit dat ik alleen en onvoorbereid bij Jinek aan tafel schoof. Niemand heeft mij iets verplicht, maar toch dacht ik het verschil te kunnen maken. Dat te hebben gezegd realiseer ik me de ernst van ongefundeerde uitspraken doen. Gisteren aan tafel was ik zenuwachtig en heb ik niet mijn verhaal kunnen doen zoals ik dat graag wilde. Ik ben geen wetenschapper, arts, viroloog of politicus en dat heb ik ook nooit beweerd. Het is nooit mijn intentie geweest om mensen aan te sporen om laconiek om te gaan met de maatregelen die getroffen zijn rondom het Coranavirus. Ik heb respect voor alle zorgmedewerkers en ik heb begrip voor allen die hiermee geconfronteerd worden op dagelijkse basis. De bedoeling bij Jinek was om een ander perspectief te bieden en toch een beetje het tegengeluid te kunnen geven. Ik ben een doorzetter en wilde dus daad bij het woord stellen door mijzelf kenbaar te maken op tv, wat ik niet had kunnen voorzien was de totale stilte en gebrek aan support om mij heen. Alhoewel ik dit niet heel verrassend vind, had ik wederom de situatie iets beter kunnen inschatten. Ik ben geen slachtoffer en wil daarom ook nu mijn verantwoordelijkheid dragen. Ik kondig daarom aan dat ik die video weghaal omdat ik niet meer achter die boodschap sta. Ik ga even een stap achteruit doen, reflecteren en op zoek naar een bijzonder, inspirerend iemand die gespecialiseerd is in pandemieën om mij te educaten over deze situatie en wellicht met mij het podium wil delen. Ik hoop dat jullie mij de ruimte gunnen te kunnen groeien. Ik wil mijn excuses aanbieden aan allen die zich gekwetst of verward hebben gevoeld en beloof beter mijn best te doen. Veel liefs, Famke Louise

A post shared by Famke Louise (@famkelouise_) on

Eerder:
Zeker tien artiesten en andere influencers die hun Instagram-volgers maandagavond opriepen ‘om niet meer mee te doen’ aan de coronamaatregelen, hebben hun video inmiddels stilletjes weer verwijderd. Bizzey, Rugged, Trobi, Dyna, Outsiders, DJ Chuckie, Zoe Livay, Abstract, Yes-R en Kosso hebben de #freedepeople-oproep offline gehaald, ontdekte Puna.

Of dat is omdat de influencers geschrokken zijn van de heftige reacties of omdat ze inmiddels antwoord hebben op al hun ‘vragen’, is niet duidelijk. Onder meer Pepijn van Erp, bestuurslid van Skepsis, en NU.nl gingen uitgebreid in op de door corona-ontkenner Willem Engel ingestoken vragen over het nut van de anderhalve meter afstand en de betrouwbaarheid van PCR-testen.

Aan de talkshowtafels werd de verwarde boodschap van de influencers dinsdagavond geheel in stijl uitgedragen door Famke Louise (Jinek) en Tim Douwsma (Op1). Douwsma sprak over “28 miljoen gemiste operaties” in Nederland, hetgeen zou betekenen dat elke Nederlander dit jaar onder normale omstandigheden al twee keer onder het mes had gemoeten.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)