20

Iraniër richt partij tegen immigranten op

Vluchtelingen wat heb je daar nou aan?

Bijan is een vluchteling uit Iran, maar heeft zich eigenlijk altijd Nederlander gevoeld. Om zijn integratie te voltooien richt hij een politieke partij op waarmee hij tracht de immigratiestroom een halt toe te roepen. Bijan nam hiervoor een controversieel campagnefilmpje op.


Cabaretier Dara Faizi, zelf vluchteling uit Afghanisten wil met zijn alter ego Bijan aandacht vragen voor de problematiek en vooroordelen rondom vluchtelingen.
Hij houdt mensen op onorthodoxe wijze een spiegel voor. Het ironische filmpje wordt echter door vele kijkers voor waar aangenomen en op de sociale media barst de discussie los over de controversiële Bijan. Is hij echt?

Refugees. Who needs them?
Dara host in mei in vijf Nederlandse steden de film ‘Refugees. Who needs them?’. Na afloop van de film gaat hij in debat met o.a. Tinkebell, Andrew Makkinga en Bahram Sadeghi over de vraag wat wij hebben aan vluchtelingen. Vormen vluchtelingen echt een bedreiging voor Europa, voor Nederland? Of hebben we ze eigenlijk hard nodig? De ronduit racistische Bijan zal natuurlijk ook aanwezig zijn bij deze avonden. De filmavonden worden georganiseerd door KeyDocs, regisseur Miles Roston en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. 

Geef een reactie

Laatste reacties (20)