Laatste update 23:53
120

Dit is wat er gebeurt als je een PVV’er meeneemt naar een iftar

Brandpunt nam voor een reportage Patrick, een PVV-stemmer, mee naar een Rotterdamse iftar, waar moslims hun vasten na zonsondergang breken tijdens de voor hun heilige ramadan maand. Hij had echter niet verwacht wat hij daar aan zou treffen. De PVV’er wordt met open armen ontvangen.  ‘Door hier te komen vandaag ben jij wel onderdeel van het dichten van de kloof. Dat moet je je echt beseffen, ik heb echt veel respect voor wat je doet’ zegt een van de aanwezige moslima’s tegen hem.

Niet alleen de Patrick blijkt een vertekend beeld te hebben van moslims, ook zegt een van de aanwezigen zelf een vertekend beeld te hebben van PVV’ers: ‘Want mensen zoals jij, die laten ze niet zien. Met een genuanceerde mening, weet je wel’.

Moet Patrick uiteindelijk zijn mening over moslims en de islam bijstellen? ‘Ik ben niet tegen wat hier gebeurt. Weet je, dit is heel mooi. Dan ben ook eigenlijk toch een klein beetje weer uit balans gebracht’ zegt Patrick aan het einde van de avond.

Voor het eerst zie je ook dat het ook eigenlijk allemaal hele leuke mensen kunnen zijn. Dat is natuurlijk super raar. Niet dat ik zou zeggen dat dat niet zou kunnen, maar je staat vaak aan de andere kant van de lijn. Je kijkt vanuit de verte naar een groep die je eigenlijk afschildert als één groep. Als één blok. Terwijl je hier individuen ziet.

Bron: Brandpunt+

Geef een reactie

Laatste reacties (120)