14

Dit is officieel de lelijkste hond ter wereld

Ze is 17 jaar oud en niet bepaald een schoonheid, maar de blinde chihuahua Sweepee Rambo heeft weer hele andere kwaliteiten. Zo mag ze zichzelf sinds dit weekend ’s werelds Lelijkste Hond noemen, nadat ze op een hondenschoonheidswedstrijd in Californië glansrijk alle andere kandidaten achter zich liet.

Sweepee, die door baasje Jason Wurtz eigenlijk ooit cadeau was gedaan aan zijn ex-vrouw, heeft oren als een vleermuis, een witte kuif die alle kanten op waaiert en zowel een blauw als een geel oog. Het scharminkel weegt nog geen twee kilo.

Wurtz noemt Sweepee z’n beste vriendin en de twee gaan elke dagen samen naar Wurtz’ werk, op de motor. ‘Ik heb door de jaren heen meerdere vriendinnen gehad en ze waren allemaal jaloers op haar, maar ik zei altijd: zij was hier voor jij er was en ze zal er zijn als je weer weg bent,’ aldus Wurtz.

Het was de achtentwintigste keer dat de schoonheidswedstrijd voor honden gehouden werd. Dit jaar streden maar liefst 17 honden om de titel. Opmerkelijk is overigens dat ook de tweede en derde plaats veroverd werden door een chihuahua.

Congrats to this years Fugliest Animal ?Sweepee Rambo. You Sir, are a true champion ? #sweepeerambo #worldsugliestdog #fuglyanimals

Een foto die is geplaatst door Mr. Fugly ? (@fuglyanimals) op

Bron: Time

Geef een reactie

Laatste reacties (14)