Laatste update 18:59
20

Italiaans ministerie van Onderwijs stimuleert cursus exorcisme

Italiaanse leraren kunnen zich vanaf nu opgeven voor een cursus ‘Exorcisme en gebeden voor bevrijding.’ Het ministerie van Onderwijs in het land biedt de gelegenheid om deel te nemen aan dit soort lessen, maar geeft de trainingen zelf niet. Na de 40-uur durende cursus, die 400 euro per deelnemer kost, zouden de cursisten bedreven duiveluitbanners moeten zijn. Exorcisme is de laatste jaren sterk in opkomst in Italië, met jaarlijks zo’n 500.000 gevallen ‘waarbij duiveluitbanning benodigd is,’ zoals de kerk het omschrijft. Exorcisme maakt deel uit van de kerkelijke wet. In een aantal bekend geworden gevallen werden hierbij vrouwen en kinderen seksueel misbruikt.

Leden van de oppositie hebben al weten het een belachelijk plan te vinden en zeggen dat de regering wel belangrijker zaken te doen heeft dan zich bezig te houden met vermeende bezetenheid door demonen. Sociaal-democraat Laura Boldrini zegt over het voornemen van de regering:

Met alle problemen die er zijn op Italiaanse scholen, probeert de minister de Middeleeuwen terug te brengen. Scholen zijn niet veilig, sportscholen zijn niet klaar om te gebruiken en leraren worden niet voldoende betaald. En wat doet de minister van Onderwijs? Hij promoot exorcisme-cursussen. Scholen moeten jonge mensen voorbereiden op de uitdagingen van de toekomst.

Cc-foto: Ashley Campbell

Geef een reactie

Laatste reacties (20)