Laatste update 12:52
12

Italiaanse ‘vendetta’ met Nieuw-Zeeland wegens spaghettipizza

Er zijn pizza’s, vieze pizza’s en pizza’s die zorgen voor internationale ophef. De Italiaanse ambassadeur van Nieuw-Zeeland riep een ‘vendetta’ uit tegen premier Bill English naar aanleiding van een pizza. English plaatste namelijk maandag een foto van zijn avondeten op facebook: pizza met ananas en spaghetti uit blik.

Het internet brak uit in een massale ophef, pizzapuristen plaatsten verontwaardigde comments onder de post.

Sorry Bill, any man who puts spaghetti on a pizza is not fit to run my country, you cannot count on my vote come election time

I might vote Labour now Bill. This is like shitting on Italy

Forget Afghanistan, this is the kind of crime against humanity that warrants an inquiry.

Zelfs de populaire Amerikaanse talkshowhost Jimmy Kimmel mengde zich in de discussie. ‘Dit is zo beledigend. Het lijkt me een oorlogsdaad. Volgens mij heeft hij net de oorlog verklaard aan Italië, en misschien ook aan Hawaii’ aldus Kimmel.

De Italiaanse ambassadeur sprak een ‘vendetta’ uit over de grievende pasta en pizza combinatie. Hij plaatste daarbij zijn eigen provocatie: een plaatje van het door Nieuw-Zeeland geliefde dessert de pavlova, met stukken italiaanse salami.

De culinaire crisis komt nadat de president van IJsland, Gudni Johannesson in februari onthulde dat hij een hekel had aan pizza met ananas, en ze bij wet zou verbieden als hij kon. English was zich naar eigen zeggen niet bewust van deze uitspraak, maar heeft met zijn omstreden spaghettipizza in ieder geval een antwoord gegeven op de vraag die gemoederen van de internationale gemeenschap nog lang zal bezighouden.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)