12

Japans popidool toont berouw voor slapen met haar vriendje

Minami Minegishi schoor haar hoofd kaal als spijtbetuiging voor het breken van de strikte regels van haar band

Het leven van een popidool gaat niet over rozen. Zeker niet die van de Japanse Minami Minegishi. Ze breekt in deze video in één groot tranendal uit omdat ze was betrapt op een overnachting bij haar vriendje en dat is, volgens de regels van haar meidengroep AKB48, ten strengste verboden.


Minegishi werd gespot door een fotograaf toen ze het huis van haar vriendje verliet. Hij kreeg de foto gepubliceerd in een magazine waarop een groot schandaal ontstond, want de meiden van AKB48 behoren zich te houden aan de strikte regels van hun band. Via een YouTube-video besloot ze haar fans te laten zien dat ze spijt heeft. Veel spijt! Om haar berouw extra te bekrachtigen schoor ze haar lange zwarte haarlokken af. 

Als een van de oudste leden van de groep is het mijn verantwoordelijkheid om een rolmodel te zijn voor de jongere leden”, zegt ze aan het eind van haar 4-minuten durende spijtbetuiging.

Als het mogelijk is, hoop ik uit de grond van mijn hart dat ik in de band mag blijven. Alles wat ik heb gedaan was volkomen mijn eigen fout en dat spijt me.

Ik geloof niet dat men mij zal vergeven vanwege deze spijtbetuiging, maar het eerste waar ik aan dacht was dat ik AKB48 niet wil verlaten.

Het management van de meidenband heeft inmiddels laten weten dat Minegishi is gedegradeerd tot de stagiairs binnen de groep. Dat terwijl ze in 2005 één van de oprichters was die de band populair maakte bij zowel tienermeisjes als ‘mannen in pak’. AKB48 verkocht in 2011 meer dan een miljoen singles en verdiende met hun cd’s en dvd’s meer dan 145 miljoen euro.

AKB48 haalde in 2010 het Guinness Book of Records als ‘grootste popgroep ter wereld’. Inmiddels bestaan ze uit meer dan 230 leden, allemaal tieners of jonge twintigers die zijn ondergebracht in vier verschillende team. Het laagste team in rang heeft de naam ‘stagiaires’.

De meidenband kwam dit jaar wel vaker in opspraak. De videoclip waarin de meisjes via hun mond elkaar snoepjes doorgeven kreeg veel kritiek. Eerder in 2012 kwam ook één van de moeders van een bandlid in het nieuws omdat zij was gearresteerd voor het hebben van seks met een minderjarige.

Het is niet de eerste keer dat fotografen jagen op misstappen van bandleden van AKB48. Vorige maand zette de Japanse politie een grootschalig onderzoek op nadat een magazine een foto had gepubliceerd van een jongen die de borsten van voormalige bandlid Tomomi Kasai betastte. Als straf moest de uitgever de oplage van 670.000 exemplaren vernietigen.

The Guardian: Japanese pop star shaves head in apology – for night with boyfriend

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)