12

‘Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen’

Woede om foto van rokende baby op Instagram

Spaanse media zijn in rep en roep door een foto waarop een baby te zien is die een brandende sigaret in zijn mond heeft

De foto werd al in januari gepost op het Instagramaccount van lapelirrojah_delbarriooh uit Valencia met als onderschrift: ‘Een jaar oud en al roken, ik hou van je mijn kleintje, je bent mijn fucking leven’. De foto kreeg al 2.600 ‘likes’ en ruim 36.000 commentaren. 


Antonio Nieto, vicevoorzitter van de Spaanse Vereniging van Pediaters is ontzet door de foto. ‘Voor een baby waarbij de longen nog niet volledig ontwikkeld zijn, is het geven van tabak erger dan heroïne. Ook de blootstelling aan passief roken maakt dat ze meer kans hebben op het ontwikkelen van longproblemen als astma en chronische bronchitis.’ De arts neemt het woord kindermisbruik niet in de mond. ‘De politie moet dit als kindermisbruik beschouwen. Ik kan mijn ogen niet geloven als ik dit zie.’

Ook op Twitter wordt er fel gereageerd op de foto en moet de vrouw, die de sigaret in het mondje houdt van het kind, het ontgelden. Het is niet duidelijk of de vrouw ook de moeder van het kind is. Intussen roepen gebruikers van Instagram de politie op om een onderzoek te openen naar ‘slecht ouderschap’.

HLN.be: Woede om foto van rokende baby op Instagram

Geef een reactie

Laatste reacties (12)