7

Je staat op een tien meter hoge duikplank: wat zou jij doen?

Wat zou jij doen als je eenmaal vanaf een 10 meter hoge duikplank naar het water kijkt: zou je springen, of toch maar weer de ladder naar beneden nemen? Dat vroegen de Zweedse filmmakers Maximilien van Aertryck en Axel Danielson zich af en zo ontstond de korte documentaire Ten Meter Tower.

In de film staat een camera op een vast punt opgesteld en zien we verschillende deelnemers de proef op de som nemen. De filmmakers hadden elke deelnemer dertig dollar beloofd om in elk geval de ladder op te klimmen. Het resultaat is een fascinerend inkijkje in een psychologisch proces.

De korte film werd een half jaar geleden al vertoond op verschillende internationale filmfestivals en is nu door de New York Times online gezet. De filmmakers zelf leggen hun motivatie als volgt uit:

‘Ons doel bij het maken van deze film was iets van een psychologisch experiment: We wilden mensen vastleggen die geconfronteerd worden met een moeilijke situatie, om zo een portret van de twijfelende mens te maken. We kennen allemaal acteurs die in films twijfel naspelen, maar we hebben weinig echte beelden van hoe dit gevoel eruitziet. Een hoge duik leek ons het perfecte scenario.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)