32

Jessica Chastain over vrouwen in films: ‘Nogal verontrustend, om eerlijk te zijn’

Actrice Jessica Chastain maakte dit jaar deel uit van de jury van het Cannes Film Festival, en bekeek daarom in tien dagen 20 films. Ze kwam tot een alarmerende conclusie:

‘Een van de dingen die ik meeneem van deze ervaring, is hoe de wereld kijkt naar vrouwen’, zei de actrice tijdens de persconferentie van het festival. ‘Het was nogal verontrustend, om eerlijk te zijn’.

Hoewel Chastain toegaf dat er een paar uitzonderingen waren, was ze overweldigd door de manier hoe vrouwen gerepresenteerd worden op het witte doek. Volgens haar zouden het vooral passieve, lege hulzen zijn, die nergens ook maar deden denken aan vrouwen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

De actrice pleitte een ferm voor meer vrouwelijke filmmakers. Ze hoopt zo meer vrouwen te zien op het witte doek, die een betere vertegenwoordiging zijn van de overige helft van de wereldbevolking:

[Vrouwen] die proactief zijn, hun eigen beweegredenen hebben, die niet alleen maar reageren op de mannen om ze heen. Die hun eigen perspectief hebben.

Bekijk de speech hier in zijn volledigheid:

Geef een reactie

Laatste reacties (32)