6

Jezus, Moeder Theresa, Gandhi in Unicef-spotje

Maar wie is die vierde gast aan tafel?

Unicef in Zweden haalt geld op met een opmerkelijke serie tv-spotjes waarin Jezus (met een licht Australisch accent), Moeder Theresa en Gandhi figureren. En een vierde persoon. Een gewone Zweed.


De gasten bespreken in het Huis van het Goede hoe ze hun leven hebben opgeofferd aan het heil van de mensheid. Gandhi met zijn hongerstaking, Moeder Theresa met haar werk in in de Indiase sloppenwijken en Jezus die natuurlijk de meeste indruk maakt met zijn kruisiging. Maar hoe is Sven daar terecht gekomen, temidden van die iconen van zelfopoffering en mensenredderij? Nou, Sven heeft een op banner van Unicef geklikt. Dat lijkt eenvoudig maar het schijnt heel erg moeilijk te zijn om mensen over te halen op banners te klikken. In een van de clips is te zien hoe Sven aan Jezus uitlegt hoe dat in z’n werk gaat. Over water lopen is er een eitje bij.

Unicef hoopt met de als ‘moedig’ bestempelde reclames, gemaakt door Forsman & Bodenfors, een recordbedrag op te halen, meer dan de 3 miljoen euro die vorig jaar werd gedoneerd.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)