Laatste update 00:15
5

JK Rowling zet Piers Morgan in zijn hemd

Harry Potter-auteur JK Rowling heeft het al een tijdje aan de stok met de Britse journalist Piers Morgan. In het verleden noemde hij haar een wauwelaar, zij noemde hem op haar beurt amoreel. Politiek gezien staan de twee recht tegenover elkaar – Morgan is bijvoorbeeld fervent fan van de Amerikaanse president Donald Trump.

In de laatste episode van hun twitterfittie trapte Morgan vol in een val van Rowling. Rowling plaatste een screenshot van een post waarin een fan haar nog nét niet de liefde verklaart. De auteur van het berichtje schrijft onder meer “door het stimuleren van kinderen om te lezen, om geïnspireerd te worden en creatief te zijn, heeft ze een grotere impact op de wereld dan de meeste anderen op de lijst [Forbes magazine-lijst, red]”. Boven haar tweet schreef ze: “Dit is mij net verstuurd. Wil de schrijver me laten weten wie hij is? Ik wil hem heel graag bedanken! #Valentijn”


 
Morgan reageerde prompt met: “Onbetaalbaar #bescheidenopscheppen onzin. Niemand speelt het beroemdheden spel meedogenlozer dan jij, mevrouw ‘Onwijs Privé Miljardair’”

En toen kwam de aap uit de mouw: het was Morgan zelf die een aantal jaar terug het bewuste berichtje naar Rowling had gestuurd.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)