1

Jongen racet tegen zijn overleden vader

Kunnen games een spirituele ervaring zijn? Heb je tijdens het gamen wel eens zo’n krachtig gevoel gehad dat het bijna omschreven kan worden als spiritueel? Die vraag werd gesteld door de mensen achter het YouTube-kanaal van PBS Game/Show.

In de commentaren onder het filmpje, verscheen de volgende reactie:

Toen ik 4 jaar oud was, kocht mijn vader een Xbox. Je weet wel, die eerste, lompe, hoekige versie uit 2001. We hadden ontzetten veel lol met het spelen van allerlei games samen – tot hij overleed toen ik nog maar 6 was.

Ik heb die console 10 jaar lang niet aan kunnen raken.

Maar toen ik dat toch weer deed, viel me iets op.

We speelden samen altijd een racespel, Rally Sports Challenge. Eigenlijk een fantastische game voor de tijd waarin het verscheen.

En toen ik er weer mee speelde… vond ik een SPOOK.

Letterlijk.

Weet je, hoe tijdens de race, de snelste lap tot dan toe wordt opgeslagen als “ghost driver”? Yep, je raadt het al – zijn spook rijdt tot op de dag van vandaag over het parcours.

En dus speelde ik en speelde ik, net zo lang tot ik bijna in staat was het spook te verslaan. Tot ik op een dag de leiding nam, hem voorbij reed en…

Ik stopte vlak voor de finish, om zeker te zijn dat ik hem niet zou verwijderen.
Heerlijk.

Filmmaker en YouTuber John Wikstrom ontdekte het verhaal en besloot de woorden om te zetten in film. Het resultaat is bijzonder ontroerend.

Geef een reactie

Laatste reactie