Laatste update 00:43
70

Jos van Rey in Pauw, ‘de Vladimir Poetin van Roermond?’

vanreyJos van Rey, de Roermondse oud-wethouder van de VVD die wordt verdacht van corruptie, verkiezingsfraude, omkoping en lekken uit de vertrouwenscommissie, kreeg deze week te horen dat er twee jaar cel tegen hem wordt geëist door het OM. Daarbij mag Van Rey drie jaar lang geen bestuurlijke functie op politiek niveau vervullen. Vrijdagavond was hij te gast bij Pauw, samen met zijn advocaat Gitte Stevens, om over de beschuldigingen te praten.

De Poetin van Roermond
In zijn ogen had hij eigenlijk niet echt iets verkeerd gedaan en altijd netjes alles gemeld. Maar erg geloofwaardig kwam zijn relaas niet over. Dat vond ook Kysia Hekster, die aan tafel zat voor een ander onderwerp. Ze mengde zich op een gegeven moment in het gesprek omdat de zaak haar sterk aan Russische taferelen deed denken, uit de tijd dat zij nog correspondent was in Rusland. In die tijd kreeg ze regelmatig te maken met frauderende politici die zeiden dat ‘het allemaal aan anderen lang, maar nooit aan henzelf’. Daarop zei Pauw: “Noem je Van Rey nou de Vladimir Poetin van Roermond?” Waarop Hekster zei: “Nou, het is wel de Jos van Rey Show”

Uiteindelijk vroeg Pauw aan Van Rey of hij zelf achteraf niet ook vond dat hij zich als politicus beter wat verantwoordelijker had kunnen gedragen om verkeerde beeldvorming te voorkomen, maar daar sprong meteen zijn advocaat Stevens tussen. Ze deed haar uiterste best Pauw duidelijk te maken dat ‘morele bezwaren’ er niet toe doen in deze zaak, waardoor van Rey niet echt meer op de vraag van Pauw kon – of hoefde – reageren.
Bekijk het interview terug vanaf de elfde minuut.

 

Geef een reactie

Laatste reacties (70)