Laatste update 28 augustus 2017, 13:32
7

Kijken! Journaliste redt live op TV leven van vrachtwagenchauffeur

In Houston is er een ernstige overstroming vanwege Hurricane Harvey. Meer dan 1.000 mensen zijn inmiddels al gered uit de omgeving, omdat ze door het snel rijzende water vast waren komen te zitten. Een vrachtwagenchauffeur had de overstroming verkeerd ingeschat.

Verslaggever Brandi Smith was live een uitzending aan het doen in de storm toen ze de vrachtwagen vast zag staan, terwijl de cabine steeds meer onder water kwam te staan. Op het moment dat ze erachter kwam dat er nog iemand in de wagen zat, schreeuwde ze naar beneden.

‘Meneer, ben je OK? Kun je op het dak van je voertuig klimmen? Kun je bij het dak van je truck? Niet het water ingaan!’

Enkele ogenblikken later kwam er toevallig een truck langsrijden van de lokale hulpdiensten. Smith zwaaide naar de hulpdiensten en rende naar hen toe. Gelukkig stopten ze en konden ze de man helpen.

Terwijl de hulpdiensten de boot klaarmaakten om het water in te gaan, vertelde een van hen aan Smith dat er vorig jaar op precies dezelfde locatie een man in een vergelijkbare locatie om het leven was gekomen. ‘We moesten voor hem duiken omdat hij om was gekomen en onder water lag’.

De dappere verslaggeefster keek terug de camera in, duidelijk aangedaan. ‘Ik kan me niet voorstellen hoe doodeng het moet zijn om op die plek te zijn op dit moment. Stel je voor: je auto die onder water loopt… Hulp is onderweg, hij heeft ongelofelijk veel geluk gehad.’

Twee minuten na de redding van de chauffeur liep KHOU, het station verantwoordelijk voor de uitzending onder water.

De verslaggeefster is bij de truck gebleven tot de man gered was en is blijven uitzenden via Facebook:

The Daily Beast: Watch: Houston TV Crew Saves Truck Driver’s Life

Geef een reactie

Laatste reacties (7)