Laatste update 10:24
27

Kaper EgyptAir blijkt man met liefdesverdriet, het internet reageert

Hijacking For LoveDid this man go too far in his quest to win back his ex-wife?

Geplaatst door AJ+ op dinsdag 29 maart 2016

De kaper van het EgyptAir toestel die – met behulp van een bomgordel – het vliegtuig dreigde op te blazen, bleek meer aan liefdesverdriet dan terroristisch gedachtegoed te lijden. De reden dat hij het vliegtuig naar Cyprus kaapte, was om een boodschap te sturen naar zijn ex vrouw, die hij namelijk terugwilde.

De bomgordel bleek een combinatie van mobieltjes en kabels in een gordel te zijn. Na zes uur aan de grond werd de ‘kaper’ overmeesterd en meegenomen door de autoriteiten. De Cypriotische president liet dinsdag tijdens een persconferentie weten dat uit onderzoek bleek dat het om een verwarde man gaat.

Nadat de gemoederen bedaard waren en de situatie ongevaarlijk bleek, reageerden Twitteraars op komische wijze met #EgyptAir op de ‘kaping’. In bovenstaande filmpje van AJ kun je een samenvatting zien van de gebeurtenissen maar ook in Nederland kwamen er op Twitter gevatte reacties voorbij.

Nog een ander opmerkelijk feit is de Britse passagier, Ben Innes,  die lachend op de foto ging met de kaper en, uiteraard, ook met lichtsnelheid het internet rondgaat. Zijn verklaring voor zijn daad?

Ik weet niet zeker waarom ik het deed, ik gooide voorzichtigheid in de wind en probeerde vrolijk te blijven in het aangezicht van gevaar. Ik dacht dat als het een echte bom was, ik toch niets te verliezen had, dus greep ik de kans om hem van dichterbij te bekijken

Geef een reactie

Laatste reacties (27)