63

Beller zet Nigel Farage klem tijdens live-programma

Een luisteraar, Richard uit Pembrokeshire, heeft ‘voormalig’ Ukip-leider Nigel Farage zondag tijdens een inbelprogramma op de Britse talkradio zender LBC te grazen genomen.

De man leek Farage aanvankelijk te steunen. “Ik wil even terugkomen op het punt dat je eerder inbracht over integratie en hoe belangrijk dat is. Een van mijn grote zorgen is dat er mensen naar dit land komen en gewoon geen Engels leren. Ik zie niet in hoe je kunt integreren als je niet de taal van het land leert.”

Farage reageert opgetogen. “Ik kan het alleen maar helemaal met u eens zijn.” Hij herhaalt opnieuw een van zijn beruchte anekdotes over hoe ongemakkelijk het is om in de trein te zitten en alleen maar vreemde talen om je heen te horen.

Daarop maakt Richard zijn voltreffer: “Wat dat betreft vraag ik me af waarom je meer dan twintig jaar in België hebt doorgebracht en toch geen woord Vlaams, Duits of Frans spreekt.”

Hoe weet je dat, wil Farage weten en de beller wijst fijntjes op het verhaal over de zogenaamde ‘aanslag’ die eerder dit jaar op Farage zou zijn gedaan. Uit dat verhaal werd duidelijk dat de Ukip-leider die al sinds 1999 in het Europees parlement zit de Franse taal niet machtig is.

Farage is overigens niet het type politicus dat zich snel van zijn stuk laat brengen en probeert de rake opmerking gewoon weg te lachen.

Geef een reactie

Laatste reacties (63)