Laatste update 10:37
19

Kijken: Immigranten krijgen de klus geklaard

“Immigrant” is de afgelopen jaren een vies woord geworden. Zo worden ze (niet alleen) in de VS het liefst geweerd. De huidige president Donald Trump stelde een moslimban in voor mensen uit een aantal moslimlanden, zou het liefst een muur optrekken tussen de VS en Mexico. De Verenigde Staten zijn echter opgebouwd door immigranten. Zonder immigranten geen Verenigde Staten. Niet in de laatste plaats omdat de stichting van het land gepaard ging met massale moord van de originele inwoners van het continent. In feite is iedereen in de Verenigde Staten dan ook een immigrant, op het handjevol oorspronkelijke inwoners na.

Dit nummer op de The Hamilton Mixtape is een eerbetoon aan de immigranten, die immer hardwerken. Of het nu één, twee of vijf banen zijn; ze krijgen de klus geklaard.

Hamilton is een Amerikaanse musical in rapvorm, over de gelijknamige Amerikaanse politicus, Alexander Hamilton. De rap-musical is geschreven door Lin-Manuel Miranda en werd in 2016 nog bekroond met een Pulitzerprijs.

Slate: Lin-Manuel Miranda’s Video for “Immigrants (We Get the Job Done)” Packs Quite a Punch

Geef een reactie

Laatste reacties (19)