Laatste update 22:56
14

Kijken: Naakt en humoristisch protest tegen Donald Trump

Maandag begint in Cleveland de Nationale Conventie van de Republikeinen. De presidentskandidatuur van Donald Trump lijkt an sich al een grap, de conventie is dan ook een uitgelezen moment voor komedianten als Trevor Noah, Bill Maher en Stephen Colbert om zich eens flink van hun goede kant te laten zien. Colbert kon de start van de conventie dan ook niet aan zich voorbij laten gaan. Uitgenodigd of niet.

Zondag maakte hij van de gelegenheid gebruik door verkleed als de flamboyante Caesar Flickerman uit de film The Hunger Games de conventie onofficieel te openen. Tegelijkertijd doopte hij de bijeenkomst tot ‘Republikeinse Nationale Hongerig voor Macht-Spelen’.

Dat het niet helemaal de bedoeling was dat de komediant het podium zou betreden, blijkt wel uit het feit dat hij vrij snel eraf gebonjourd wordt. Maar niet zonder zijn legitimiteit om het woord te voeren – of juist het gebrek daaraan – te onderstrepen met een mooie sneer naar Trump. Colbert:

Kijk, ik weet dat ik hier eigenlijk niet zou moeten zijn, maar laten we eerlijk zijn: Donald Trump ook niet.

100 naakte vrouwen protesteren tegen anti-vrouwen retoriek Trump
Colbert’s optreden is niet het enige protest tegen Donald Trump. 100 vrouwen protesteerden naakt tegen de hatelijke en anti-vrouwen retoriek binnen de Republikeinse partij. Het massa-protest maakt deel uit van een groot fotografie-project van Spencer Tunick, met de titel: “Alles dat zij zegt betekent alles”.

Trump in gevecht met Trump

Geef een reactie

Laatste reacties (14)