16

Kinderreporter (13) ontmaskert extreemrechtse AfD-lijsttrekker

Een 13-jarige Kinderreporter uit Berlijn heeft de lijsttrekker van de extreemrechtse partij AfD met zijn mond vol tanden doen staan. Een clip van het gesprek gaat viraal en is alleen al op Twitter meer dan een miljoen keer bekeken.

Tino Chrupalla steekt tegenover Alexander de bekende nationalistische riedel af. Dat op scholen meer aandacht besteed moet worden aan het Duitse culturele erfgoed, meer aan volksliederen en gedichten. Waarop Alexander hem vraagt: “Wat is uw lievelingsgedicht?” Een heel normale vraag, zeker voor iemand die net verkondigd heeft dat kinderen meer gedichten moeten leren.

Chrupalla valt stil. “Duits lievelingsgedicht?” probeert Alexander nog. Het zonlicht schijnt oorverdovend op de politicus die nog steeds het antwoord schuldig moet blijven. “Er schiet me er geen te binnen”, antwoordt de lijsttrekker.

Alexander wordt op sociale media bedolven onder een candystorm, het tegendeel van een shitstorm. De kinderreporter is onderdeel van het dagelijkse jeugdjournaal van de publieke omroep ZDF.

Hier het hele interview.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)