Laatste update 18 juni 2016, 01:45
6

Kippenvel!

Prachtig eerbetoon van The Boss aan vermoorde Chileense protestzanger Victor Jara, precies veertig jaar na coup van Pinochet...

Precies veertig jaar nadat Pinochet via een coup aan de macht kwam, bracht Bruce Springsteen in Chili een ode aan de Chileense protestzanger Victor Jara, die indertijd door de militairen werd vermoord.

Bruce Springsteen – Manifiesto (Live in Santiago, 09/12/13) from Columbia Records on Vimeo.

Springsteen gaf in de Chileense hoofdstad Santiago de aftrap van het laatste deel van zijn Wrecking Ball-wereldtournee. Het was zijn eerste concert in Zuid-Amerika sinds 1988. Hij vertelde daarover aan zijn Chileense fans:

In 1988 speelden we voor Amnesty International in Mendoza, Argentinië . Maar Chili was in ons hart. We ontmoetten toen veel familieleden van ‘desaparecidos’, die foto’s bij zich droegen van hun geliefden. Het is een moment dat altijd bij me blijft. Een politieke zanger, Victor Jara, was en blijft een grote inspiratiebron. Het is een geschenk om hier te mogen zijn.

Daarna zong The Boss, in het Spaans, een prachtige versie van ‘Manifesto’, een van de laatste liedjes die Jara schreef voor hij werd vermoord door de coupplegers.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)