Laatste update 13:46
153

Klimaatontkenner wordt live op tv met feiten om de oren geslagen

De Australische senator en stellig klimaatontkenner Malcolm Roberts schoof maandagavond aan in tv-programma Q&A op ABC. Daar mocht hij beweren dat aan de opwarming van de Aarde twintig jaar geleden al een eind is gekomen, dat klimaatverandering een puur natuurlijk verschijnsel is én dat er helemaal geen data beschikbaar zijn die het tegendeel bewijzen.

Helaas voor Roberts was ook de beroemde natuurkundige Brian Cox (lid van de Royal Society en hoogleraar aan de Universiteit van Manchester) aanwezig. Mét de data die volgens Roberts niet bestaan.

Nadat senator Roberts met de feiten figuurlijk om zijn oren was geslagen, besloot de politicus het over een andere boeg te gooien. De cijfers bestaan wel, maar die zijn vervalst. Door niemand minder dan NASA zelfs, in een wereldwijd complot. Daarop vroeg Cox zich gelijk af of Roberts dan misschien ook gelooft dat de maanlanding een hoax is, maar dat bleek nog net niet het geval te zijn.

Ook op social media vroegen meekijkende wetenschappers zich af hoe het toch mogelijk is dat klimaatontkenners de bakken beschikbare cijfers negeren om vervolgens doodleuk te beweren dat er geen cijfers bestaan.

Hattip: Retecool

Geef een reactie

Laatste reacties (153)