Laatste update 10 januari 2016, 18:55
4

De kleuren van Kubrick

Over de geniale wijze waarop Stanley Kubrick met zijn publiek communiceert

Er is maar weinig zo van invloed op psychologische interpretaties als kleur. We hebben de neiging emoties in kleuren uit te drukken en gebruiken kleurtinten om persoonlijkheden te omschrijven. Goed is wit, slecht is zwart, bedroefdheid blauw, jaloezie groen, woede is rood. De animatiefilm Inside Out is niet de enige die dat begrepen heeft. Al op de filmacademie leren regisseurs welke invloed kleur heeft op de sfeer van de film. Het juiste gebruik van kleur kan net zo belangrijk zijn als de dialoog of het spel.

In de hele geschiedenis van de film is er misschien geen regisseur die dit zo goed begrepen heeft als Stanley Kubrick. Met sowieso een perfect oog voor detail, is voor hem het kleurgebruik in zijn films een van de manieren waarop hij met zijn publiek communiceert. Een manier om sfeer en emotie over te brengen.

Muzikant en filmliefhebber Marc Anthony Figueras wilde laten zien op welke manier Kubrick te werk gaat als het gaat om gebruik van kleuren. Het resultaat is Kubrick In Color, een videocompilatie waarin het hele kleurenpalet van de meester goed zichtbaar wordt.

Bron 

Geef een reactie

Laatste reacties (4)