Laatste update 12:40
10

Kunstenares van podium gesleept op TEDxBrussels

Cc-foto: L’Origine du monde gefotografeerd door Danielle Dalledonne

De performancekunstenares Deborah de Robertis staat bekend om haar provocerende performances waarbij ze in musea schilderijen naspeelt, zoals bijvoorbeeld vier jaar geleden met ‘L’Orgine du monde’ van Gustave Courbet. Nadat ze maandagavond bij haar performance op TEDxBrussels foto’s toonde van haar werk, werd ze door een medewerken van het podium gesleept. Dat meldt de Standaard.

Bezoekers dachten aanvankelijk dat het onderdeel was van haar performance, een choreografie die een feministische aanklacht tegen censuur moest uitbeelden. Volgens Focus Knack zou De Robertis met de organisatie hebben afgesproken om geen beeldmateriaal van haar vroegere performances te tonen en toen ze dat toch deed zou een medewerker haar daarom van het podium hebben gesleurd.

De internationale overkoepelende organisatie heeft in reactie op het incident de licentie van TEDxBrussels ingetrokken. In een reactie zegt de organisatie:

We weten dat het moeilijk is om snel te beslissen over hoe te reageren op een situatie, maar deze reactie was zwaar ongepast.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)