8

KWF steekt draak met kankerpatiënt en arts

Update: campagne stopgezet na golf van kritiek ... Eerder: stichting tegen kanker komt met 'psychosociaal gestoorde comedy'

Humor kan een geweldige pijnstiller zijn. Waarom geen comedy over de relatie tussen kankerpatiënten en hun behandelaars? Dat moet KWF Kankerbestrijding hebben gedacht toen ze Aandacht AUB! bedacht. Maar of deze opzet is geslaagd…?


Updates onderaan

Op Youtube schrijft KWF over aflevering 1 van wat blijkbaar een serie moet worden:

Een terminale kankerpatiënt die blij mag zijn dat ze niet in de schoenen staat van de verpleegkundige. De arts die de uitslag van een kankeronderzoek net zo spannend vindt als de patiënt zelf…

Aandacht AUB! is een ‘psychosociaal gestoorde’ comedy speciaal voor medisch specialisten, oncologieverpleegkundigen en andere zorgverleners en brengt de relatie tussen kankerpatiënt en zorgverlener op een hilarische wijze in beeld.

Veel kijkplezier.

Update 12.00 uur:
Bovenstaande campagne van KWF Kankerbestrijding heeft veel heftige reacties los gemaakt, maar was nooit bedoeld voor het grote publiek. KWF laat in een reactie weten:

Dit wordt gedaan in de vorm van een campagne voor zorgprofessionals die in een ziekenhuis werkzaam zijn. Deze campagne is niet bedoeld voor het algemene publiek. De campagne wordt uitgerold via kanalen voor de zorgprofessionals. De sketsches zijn over the top, maar wel gebaseerd op ervaringen uit de praktijk. Ze laten zien hoe het geven van echte aandacht in de knel kan komen. Uiteraard trekt KWF Kankerbestrijding de deskundigheid van zorgprofessionals niet in twijfel.

Update 16.00 uur: 
Na een golf van kritiek heeft KWF Kankerbestrijding besloten de campagne ‘Aandacht a.u.b.’ stop te zetten. De organisatie laat weten dat “de campagne meer verwarring dan duidelijkheid schept en daarom haar doel voorbij dreigt te schieten”. KWF had al verwacht dat de filmpjes tot kritiek zouden leiden en had met het oog daarop een toelichting klaarliggen.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)