Laatste update 12:23
11

Kylie Minogue lokt Brexit-beue Britten naar Australië

De Australische overheid heeft superster Kylie Minogue ingeschakeld om Britten die de Brexit beu zijn te lokken met een song die vol zit met beloftes van relaxen, sport, zon, zee, seks, verstaanbare taal en opvallend veel witte mensen.

Het nummer is veelzeggend Matesong getiteld – wink, wink, nudge, nudge – en de bijbehorende clip bevat naast Kylie nog andere beroemde Australiërs als comedian Adam Hills, tenniskampioen Ash Barty en zwemkampioen Ian Thorpe.

De song prijst Australië onder meer aan met het feit dat de bewoners ook Engels spreken en critici merken op er in de clip naar Australische verhoudingen wel erg veel witte mensen figureren.

De timing is ook wat ongelukkig. Terwijl de clip koketteert met de aaibaarheidsfactor van koala’s wordt juist bekend dat die bedreigde dieren massaal zijn omgekomen bij de immense bosbranden die het land teisteren. Veel Australiërs zien de laatste weken geen heldere luchten maar stikken de moord van de rook. En de temperaturen die boven de 40 graden stijgen zijn ook niet echt aangenaam te noemen.

Om nog maar te zwijgen van de rechts-populistische regering die een ramp is. The Juice toont een ‘realistischer’ versie van de reclame:

En in Australië kun je maar beter stil zijn.

Geef een reactie

Laatste reacties (11)