Laatste update 31 januari 2017, 00:26
67

Labour-parlementariër noemt Trump fascist, eist afblazen staatsbezoek

Dennis Skinner (1932) is een van de langstzittende leden van het Britse lagerhuis. Tijdens een vergadering van het House of Commons eerder vandaag riep hij de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, in felle bewoordingen op om het voorgenomen staatsbezoek van de Amerikaanse president Trump af te blazen. Daarbij vergeleek hij Trump met fascistische dictators Benito Mussolini en Adolf Hitler, voor wiens bommen hij persoonlijk moest schuilen in de Tweede Wereldoorlog:

Johnson sneerde op zijn beurt terug dat Mussolini Groot-Brittannië nooit gebombardeerd heeft, maar sloeg daarmee lelijk de plank mis:

In Groot-Brittannië bestaat veel weerstand tegen het voorgenomen staatsbezoek van Trump. Op het moment van schrijven tekenden bijna anderhalf miljoen Britten een petitie om Trump te weren. Ook is er kritiek op de (over)welwillende houding van de Britse premier May ten opzichte van de omstreden Amerikaanse president. May gaf vorige week tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten een speech die zeer vleiend was over Trump. Het tweetal werd zelfs hand in hand gefotografeerd.

USA BRITAIN TRUMP MAY

Duizenden mensen gingen vandaag de straat op om tegen het staatsbezoek te protesteren.

Geef een reactie

Laatste reacties (67)