18

Lachen om het doden

Jacht-extremiste wekt woede met vrolijke plaatsjes over afschieten giraffes en andere dieren

Rebecca Francis is er trots op dat ze dieren dood maakt. De blondine poseert lachend bij naast de stoffelijke overschotten en pocht dat ze zelfs op jacht ging toen ze zwanger was. Ze lijkt verslaafd aan de macht om te doden.

Comedian Ricky Gervais vestigde via sociale media de aandacht op de bizarre praktijken van Francis. Zo poseert ze met trots liggend naast een giraffe die ze net heeft afgeslacht. Gervais vraagt zich af: “Wat moet er gebeurt zijn in he leven dat je zo’n mooi dier wilt doden en er vervolgens lachend naast gaat liggen?”

Francis, een mondhygiëniste uit de Amerikaanse staat Utah, reist de hele wereld over om dieren te doden met pijl en boog. Ze organiseert ook jachtpartijen en deed mee aan het tv-programma Extreme Hunting. Na de storm van kritiek verklaarde ze op Facebook dat ze erg trots is op het neerschieten van de giraffe. Het dier was volgens haar oud en verstoten door de groep en zo kon de plaatselijke bevolking het vlees bemachtigen. Francis, die zichzelf als een geschenk voor de wereld lijkt te zien, schrijft:

Ik heb er voor gekozen zijn leven (dat van die giraffe, red.) te eren door hem nuttig te maken voor anderen en ik heb daar geen seconde spijt van. (…) Ik ben dankbaar dat ik deel ben van zoiets goeds.

In een reactie op de kritiek voegt ze nog toe dat mensen “al 75.000 jaar lang jagen.” Precies, dan moet het wel goed zijn.

Geef een reactie

Laatste reacties (18)