3

Laten we kanker keihard uitlachen

Video: is dit de opvolger van de 'Ice Bucket Challenge'? Random Acts of Sillyness tegen kanker, met de Britse komiek Sarah Millican

We kennen allemaal de Ice Bucket Challenge nog wel. De videorage waarbij mensen elkaar uitdaagden een emmer ijswater over zich heen te trekken, dat te filmen en daarmee aandacht – en geld – te genereren voor onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS. Nu die storm is gaan liggen, lijkt er ruimte voor een nieuwe goede doelenrage. Kankerpatiënt Lizzy Strong hoopt met bovenstaande video in dat gat te kunen springen. Met een ‘Random Act of Sillyness’ wil ze mensen eraan herinneren dat kankerpatiënten heus niet alleen maar magere, ellendige zielepoten zijn, maar gewone mensen, die midden in het leven staan en graag lachen.


Niet zozeer Sta Op Tegen Kanker, maar ROFLOL tegen kanker, zo u wilt. Strong heeft daarbij de hulp ingeroepen van de populaire Britse komiek Sarah Millican, die vrij bedreven is in de kunst van mensen aan het lachen maken:Het goede doel van Strong is Loros, een verpleeghuis waar mensen met een terminale ziekte – en hun familie – terecht kunnen voor zorg, hulp en steun.

Lees ook op Joop: Ook zo moe van de Ice Bucket Challenge?

Geef een reactie

Laatste reacties (3)