Laatste update 14:11
0

Levenslessen voor Parisienne-wannabes

Schermafbeelding 2016-04-15 om 13.40.00Zoals Parijs een magische wereldstad is, is de Parisienne een magische wereldvrouw, een waar miljoenen andere vrouwen (en mannen) van dromen. Ze heeft iets ‘je ne sais quoi’s’. Je kunt je ogen niet van haar afhouden, wil op haar lijken, of haar hart veroveren (wat een mission impossible is, ze is immers Parisienne). Ze is naturel, adembenemend mooi, nonchalant, charmant, intelligent en het lijkt alsof ze er niets voor heeft hoeven doen.

In het boek ‘How to be a Parisien’ leggen vier Parisiennes, waaronder oud-model Caroline de Maigret, met een stevige knipoog uit wat de regels en levenswijsheden zijn als je wilt worden als die mooie, onbereikbare, mysterieuze Française. Het boek werd uitgegeven in Amerika en is vanaf vrijdag ook in het Nederlands verkrijgbaar. De boekpresentatie is, waar kan het ook anders, in Café de Paris in Amsterdam.

Die tips uit het boek bevestigen alle clichés die er over de Française bestaan, maar dat geeft niet: je kunt erom lachen, het lezen omdat het een mooi inkijkje geeft in de Franse cultuur, maar ook omdat je er best wat opbeurende levenswijsheden van op kunt doen.

Bij wijze van voorproefje hier vast wat tips uit het boek, een greep uit de lange lijst levenslessen voor een Parisienne:

– Lees jezelf iedere avond hardop voor. Ook als je dronken bent.
– Wees niet bang om ouder te worden. Wees sowieso nergens bang voor. Behalve voor angst.
– Zorg ervoor dat je voor je dertigste je favoriete parfum hebt gevonden (en draag het vervolgens dertig jaar lang)
– Als je lacht, verraad dan nooit de kleur van je tandvlees
– Klaag altijd dat je niet binnen mag roken
– Heb je maar één trui? Zorg dan dat die van kasjmier is
– Draag zwarte lingerie onder je witte overhemd. Als twee muzieknoten op een partituur
– De trots is om samen met een man te zijn, niet tegen hem. Behalve wanneer je seks met hem hebt.
– Doe geen zichtbare moeite. Alles moet makkelijk en licht overkomen.
– Zie er altijd uit om te zoenen. Of je nu zondagochtend naar de bakker gaat, midden in de nacht sigaretten koopt of de kinderen van school haalt. Je weet nooit…
– Heb geen grijze haren. Of alleen grijze haren.
– Zeker. Je kunt zelf een fles Bordeaux ontkurken. Maar je laat het hem doen. Dat is ook emancipatie.
– Mode regeert de wereld. Parisiennes regeren de mode. Oké, misschien is dat niet helemaal waar. Maar wat maakt het uit. De wereld heeft mythes nodig.

Caroline de Maigret doet in onderstaand filmpje ook nog een paar charmante suggesties aan de hand en op de Facebookpagina van het boek staat een Spotify playlist met Franse chansons die iedere Parisienne par coeur moet kennen. Bon weekend!

 

Geef een reactie

Laatste reacties (0)