5

Logo’s knutselen tegen terreur

TIJM Magazine vond het tijd alvast een nieuw krachtig symbool te bedenken voor een volgende aanslag en schreef een ontwerpwedstrijd uit

Na #JesuisCharlie, de potloden en het zwarte lintje met de tekst MH17, vond TIJM Magazine het tijd alvast een nieuw krachtig symbool voor toekomstige gebeurtenissen te bedenken en schreef daarom een ontwerpwedstrijd uit. Aan de oproep nieuwe symbolen in te sturen werd massaal gehoor gegeven en uit die inzendingen is nu een winnaar gekozen.

Het winnende ontwerp komt van ene Nico. Over zijn ontwerp schrijft TIJM

Nico stuurde ons dit prijswinnende beeld. De jury roemt de herkenbaarheid en warmte die het beeld uitstraalt. Toch weet het logo een knisperend gevoel op te roepen bij de dan te ontstane actualiteit. Bij de eerstvolgende (uiteraard onverhoopte) aanslag in Italië zal dit logo trending worden gemaakt met als bijschrift: “Effe wachtuh… Peace-A”.

Door zijn winnende inzending mag Nico zich de trotse eigenaar van een zandsculptuur noemen.

Een tweede prijs was voor een ontwerp dat wat dichterbij komt:

Van de Ed is dit erg sterke beeld dat vooruitloopt op een aanslag in onze eigen hoofdstad. De jury oordeelde dat dit ontwerptechnisch weliswaar de winnaar was, maar dat de geknakte tulp toch vooral verslagenheid en droefheid uitstraalde. En hoewel dat ook verbindende elementen zijn is de jury van mening dat verbinding toch vooral uit hoop moet worden gehaald.

Het volledige overzicht van ingezonden ontwerpen is te zien op de site van TIJM Magazine.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)